Nieuws

GroenLinks steunt LHBT-netwerk groep Schouwen-Duiveland

regenboog vlag

De GroenLinks fractie is blij met het initiatief wat genomen is op de raadsvergadering van 10 oktober. Het oprichten van een LHBT-netwerk groep die als klankbord kan dienen voor de gemeente kan enkel leiden tot een beter beleid en meer diversiteit.

Lees verder

Fractie GroenLinks vindt betere samenwerking tussen de musea op het eiland van cruciaal belang

Er gaat jaarlijks zo’n € 650.000 subsidie naar het Stadhuismuseum in Zierikzee. Bij dit soort bedragen mag er verwacht worden dat er goed op toegezien wordt dat het geld op een goede manier besteed wordt. GroenLinks is dan ook blij te zien dat er een deskundig rapport is opgesteld over het functioneren van het museum. Uit het rapport van de rekenkamercommissie blijken er echter nog wel punten van verbetering naar voren te komen.

Lees verder

Brouwerseiland mag niet worden aangelegd

Het project Brouwerseiland tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland aan de Brouwersdam komt er in ieder geval voorlopig niet. Dat blijkt uit een uitspraak van vandaag (30 april 2019). Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk. GroenLinks is altijd tegen dit plan geweest

Natura 2000

Ballonnen

GroenLinks heeft in de raadsvergadering van 21 maart jongstleden succesvol een motie ingediend om verder vervuiling door ballonnen te voorkomen. Ballonnen zijn erg populair bij allerlei gelegenheden, maar zijn slecht zijn voor het milieu.

APV

Pagina's