Zorg Debat

Standpunt Zorg

Voor GroenLinks telt en doet iedereen mee! Graag op zo’n manier dat elk mens regie over zijn/haar eigen leven houdt. GroenLinks heeft daarom ook niet ingestemd met de miljarden bezuiniging op de zorg. Dit in tegenstelling tot aantal andere partijen, die zeggen voor de zorg op te komen. Maar goed: landelijke wetgeving dient lokaal uitgevoerd te worden vanaf 2015. GroenLinks-SD wil daarbij de 15-40% bezuinigingen grotendeels opvangen door minder bureaucratie en meer op elkaar afgestemd beleid.  
 

Dinsdagavond 4 maart 2014 wilde Gerwi Temmink als lijsttrekker van GroenLinks Schouwen-Duiveland graag duidelijk maken waarom de zorg een van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma is. GroenLinks let daarbij op het hele zorgterrein en alle veranderingen die daarin plaats (gaan) vinden.

Dus niet alleen jeugd en ouderen, maar ook aandacht voor chronisch zieken, mensen met een beperking, van de Zuidhoek etc. Want of zorg nu voor even of structureel gewenst is: voor GroenLinks telt en doet iedereen altijd mee! Met zoveel mogelijk regie op zijn of haar eigen leven. Daarom bracht Gerwi ook nog even duidelijk het belang van het behouden persoongebonden budget in.