De GroenLinks fractie is blij met het initiatief wat genomen is op de raadsvergadering van 10 oktober. Het oprichten van een LHBT-netwerk groep die als klankbord kan dienen voor de gemeente kan enkel leiden tot een beter beleid en meer diversiteit.

Het lijkt een jaarlijks terugkerend ritueel te worden op Schouwen-Duiveland, de vraag of de regenboogvlag wel of niet gehesen zal worden. Als enige gemeente in Nederland zal Schouwen-Duiveland wederom de vlag dit jaar niet hijsen. 

GroenLinks staat voor diversiteit, een maatschappij waarin iedereen zijn plek heeft en ervoor uit mag komen wie hij of zij is. Zelfs in een modern en open land als Nederland, is het jammer genoeg nog niet altijd zo vanzelfsprekend dat iedereen zich vrij voelt om voor zijn sexuele geaardheid uit te komen. En hoewel de bontgekleurde vlag dit jaar niet zal wapperen aan de Laan van St. Hilaire, is GroenLinks blij met het initiatief wat genomen is op de raadsvergadering van 10 oktober. Het oprichten van een LHBT-netwerk groep die als klankbord kan dienen voor de gemeente kan enkel leiden tot een beter beleid.

GroenLinks zal dit volledig initiatief steunen en de mogelijke adviezen die naar voren komen vanuit de LHBT-netwerk groep zullen zeker gehoor vinden binnen de fractie.