Cursus gemeentepolitiek

De eilandelijke afdelingen van PvdA, Groenlinks en D66 organiseren in april 2013 een cursus gemeentepolitiek voor iedereen die daar belangstelling voor heeft.

 

Inhoud cursus

Het programma van de cursus is alsvolgt:
Op 10 april komen de diverse rollen van de gemeenteraad en haar leden aan de orde. De avond wordt ingeleid door Jeroen Mimpen, griffier van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Op 17 april vertelt oud-wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland, Wijnand Renden over hoe het gemeentebestuur werkt en over de samenwerking tussen college van B&W en de gemeenteraad.

Op 24 april vertellen de huidige raadsleden Gerwi Temmink (GroenLinks), Chiel Weezepoel (D66) en Petri d' Anjou-Lems (PvdA) hoe een politieke partij werkt in de gemeentepolitiek.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over de gemeentepolitiek of actief willen worden of misschien zelfs overwegen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De cursus wordt bekostigd door de organiserende politieke partijen en daarom zijn er voor de deelnemers verder geen kosten aan verbonden.

 

Data, tijd en locatie
De cursusdata zijn woensdagavond 10, 17 en 24 april.
De avonden beginnen om 22.00 uur en zijn vóór 22.00 uur afgelopen.

 

De locatie is MFC aan De Huibertstraat 35 Zierikzee.

Deelname kost niets en voor koffie en thee wordt gezorgd. Een avond missen is geen probleem. Aanmelden kan via info@d66schouwenduiveland.nl