Ben jij ons nieuwe Raadslid?

De huidige koers van de partij stemt ons, het bestuur GroenLinks Schouwen-Duiveland, optimistisch. Wij zijn dan ook op zoek naar toekomstige raadsleden. Om deze toekomstige raadsleden goed voor te bereiden willen wij hen een werk- en leertraject als “beoogd raadslid” aanbieden.

GroenLinks is nu vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Vlissingen, Middelburg, Terneuzen, Veere, Goes en in de Provinciale Staten. Helaas wisten we in 2014 onze zetel op Schouwen-Duiveland niet te behouden. Onze ambitie is meerdere raadszetels op Schouwen-Duiveland in 2018. Juist de goede vooruitzichten verdienen een stevige basis, zodat de toekomst ook “duurzaam” zal zijn. Op dit moment zijn er raadsleden die er, min of meer, alleen voor staan. Wij hebben daarbij opgemerkt dat, ondanks vermelding op een kieslijst, mensen eigenlijk niet echt bereid zijn om ook daadwerkelijk raadslid te worden of de verwachting hebben dat het toch niet zo ver zal komen. Met alle gevolgen van dien.
 
Wij zouden graag hebben dat onze raadsleden versterkt gaan worden door een “raadsleden-team”. Per gemeente ambiëren wij een team van 3 à 5 “assistent-raadsleden”. Zij zullen met het raadslid om de tafel gaan om in praktijk mee te maken wat een raadslid doet en om, uiteindelijk, ook mee te denken en te werken. Wij denken dat mensen die zich reeds enige tijd hebben ingelezen in het raadswerk en daarover hebben meegedacht en meegewerkt, beter beslagen ten ijs komen. Deze mensen zullen naar verwachting minder moeite hebben om de overgang van assistent naar daadwerkelijk raadslid te maken en zullen minder huiverig zijn om hoog op de kieslijst te gaan staan. Aspirant raadsleden uit Schouwen-Duiveland doen dit in naburige gemeenten en/of in de samenwerkende fractie met D66 en PvdA op Schouwen-Duiveland zelf.
Het bestuur zoekt dan ook:
GroenLinks (aspirant)leden die in de toekomst (GR verkiezingen 2018) raadslid zouden willen worden, maar nu eigenlijk niet goed weten wat dat inhoudt en/of het idee hebben dat zij daar (nog) niet geschikt voor zijn. Wij zoeken geïnteresseerde leden die zich wel in zo’n “raadsleden-team” willen voegen. Ervaring is niet vereist. Beschouw het als een traineeship/stage. Lijkt het je wat om deel te zijn van zo een toekomstig “raadsleden-team”? Dan nodigen wij je uit om dit kenbaar te maken door een mail te sturen naar: groenlinkssd@zeelandnet.nl

Voor geïnteresseerden zal er een informatieavond plaatsvinden met verdere uitleg van het begeleidingstraject, ervaringen van huidige raadsleden en de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Pas daarna zul je definitief kenbaar maken of je je aan wilt sluiten. Assistent raadsleden die vervolgens goed functioneren zullen in de toekomst uiteraard warm worden aanbevolen bij de kandidaatscommissie.